Waldorf salata je nastala u čuvenom Waldorf Astoria hotelu koji se nalazi u Njujorku. Salata je osvežavajuća, idealna za vrele dane a brzo i lako se priprema! Fotografija drugačije izgleda od onoga što sam napisala a razlog je zato što sam htela lepo sastojci da se vide i da bude malo kreativnije aranžirana. Inače ovu salatu spremam kao što sam i napisala.

Potrebni sastojci:
- 1 veća jabuka (oko 280g – greni smit ili zlatni delišes)
- 150g belog grožđa
- 4 štapa celera (oko 100g)
- 60g oraha
Dresing:
- 150g grčkog jogurta (dukatos)
- 1 kašika pavlake
- 2 kašike soka od limuna
- 1 kašika orahovog ulja (može i maslinovo ulje)
- so i biber
Priprema:
- Prvo pripremiti dresing (preliv). U manjoj posudu pomešati sve sastojke za preliv a so i biber dodati po ukusu.
- Štapove celera dobro oprati i odseći im krajeve pošto oni skoro uvek budu oštećeni. Ako ima još nekih oštećenih delova, otkloniti. Iseći na krugove.
- Grožđe oprati, prepoloviti na pola i izvaditi semenke.
- Orahe tostirati (ispeći) u ne nauljenom tiganju vodeći računa da ne zagore.
- Na kraju idu jabuke, koje je potrebno dobro oprati pošto se ne ljušte i izvaditi im koštice. Iseći na kockice.
- Isečeno voće i povrće staviti u jednu veliku posudu, dodati dresing i sve lepo izmešati.
- Salatu dobro ohladiti pre služenja.