Waldorf salata

Waldorf salata je nastala u čuvenom Waldorf Astoria hotelu koji se nalazi u Njujorku. Salata je osvežavajuća, idealna za vrele dane a brzo i lako se priprema! Fotografija drugačije izgleda od onoga što sam napisala a razlog je zato što sam htela lepo sastojci da se vide i da bude malo kreativnije aranžirana. Inače ovu salatu spremam kao što sam i napisala.

Potrebni sastojci:

  1. 1 veća jabuka (oko 280g – greni smit ili zlatni delišes)
  2. 150g belog grožđa
  3. 4 štapa celera (oko 100g)
  4. 60g oraha

Dresing:

  1. 150g grčkog jogurta (dukatos)
  2. 1 kašika pavlake
  3. 2 kašike soka od limuna
  4. 1 kašika orahovog ulja (može i maslinovo ulje)
  5. so i biber

Priprema:

  1. Prvo pripremiti dresing (preliv). U manjoj posudu pomešati sve sastojke za preliv a so i biber dodati po ukusu.
  2. Štapove celera dobro oprati i odseći im krajeve pošto oni skoro uvek budu oštećeni. Ako ima još nekih oštećenih delova, otkloniti. Iseći na krugove.
  3. Grožđe oprati, prepoloviti na pola i izvaditi semenke.
  4. Orahe tostirati (ispeći) u ne nauljenom tiganju vodeći računa da ne zagore.
  5. Na kraju idu jabuke, koje je potrebno dobro oprati pošto se ne ljušte i izvaditi im koštice. Iseći na kockice.
  6. Isečeno voće i povrće staviti u jednu veliku posudu, dodati dresing i sve lepo izmešati.
  7. Salatu dobro ohladiti pre služenja.

You may also like...

error: Content is protected !!