Rum kasato

Domaći rum kasato koji je po meni lepši od kupovnog. Baš sam zadovoljna ukusom a jako brzo se sprema.

rum kasato

Potrebni sastojci:

  1. 300g oljuštenog krompira
  2. 100g čokolade za kuvanje
  3. 100g margarina
  4. 300g mlevenog keksa
  5. 150g šećera u prahu
  6. 1 kašika kakaa
  7. 4 – 5 kašika ruma (koristila sam aromu

Glazura:

  1. 120g čokolade za kuvanje
  2. 2 kašike ulja

Priprema:

  1. Oljušteni krompir iseckati na kockice i skuvati ga.
  2. Skuvani krompir ocediti od vode i u vrelo ubaciti čokoladu izlomljenu na sitnije kockice i margarin sobne temperanure koji je isečen na listiće.
  3. Izgnječiti, kao za krompir pire, i da bude bez grudvica.
  4. Dodati mleveni keks, šećer u prahu, kakao i rum po ukusu. Sve lepo sjediniti kašikom da se dobije kompaktna smesa.
  5. Nauljiti malo pleh (u mom slučaju vatrostalo posudu) pa rasporediti smesu rukama a izravnati kašikom. Staviti u frižider i preći na glazuru.
  6. Čokoladu izlomljenu na kockice sa dve kašike ulja otopiti na pari. Sačekati nekih 5 minuta da se glazura prohladi pa preliti preko kolača.
  7. Štanglice seći skalpelom ili oštrim nožem.

Po receptu https://www.mysticcakes.com/rum-kasato/

You may also like...

error: Content is protected !!