Raffello kuglice

Mislim da nije potrebno išta reći za ove poznate kulice, osim da ih napravite po ovom receptu jer sam sigurna da ćete biti zadovoljni.

Potrebni sastojci (oko 52 kuglice po 12g):

  1. 100ml vode
  2. 160g šećera
  3. 1 vanilin šećer
  4. 200g mleka u prahu (punomasno)
  5. 120g kokosovog brašna

Za valjanje:

  1. 50g kokosovog brašna ili ljuspica

Za unutra:

  1. 52 lešnika (manje od 100g)

Priprema:

  1. U srednju šerpu sipati vodu, šećer i vanilin šečer. Pustiti da provri, i da se šećer u potpunosti rastopi (povremeno mešajući), pa smanjiti jačinu šporeta i dodati margarin isečen na kocke ili listove. Mešati dok se ne rastopi, zatim skloniti sa ringle i pustiti nekih 2 minuta da se prohladi.
  2. Postepeno dodavati mleko u prahu (poželjno da se proseje) i energično mešati ručnom žicom (može i mikserom) kako se ne bi stvorile grudvice. Na kraju umešati i kokos.
  3. Smesu pokriti sa prijanjajućom folijom i pustiti da se prvo ohladi na sobnoj temperaturi a posle ide u frižider na najmanje 2h.
  4. U međuvremenu, lešnike tostirati na suvom tiganju uz konstantno mešanje. Voditi računa da ne zagore a da se lepo tostiraju. Vruće lešnike istresti na čistu krpu, zamotati i kotrljati kako bi se skinula ljuska. Moraju da se ohlade.
  5. Kašičicom vaditi ohlađenu smesu, u sredinu staviti lešnik i formirati kuglicu. Uvaljati ih u kokos.

You may also like...

error: Content is protected !!