Kuglice sa dzemom

Dobila sam, mogu slobodno da kažem – savršen, dzem od višnje i belgijske čokolade od Vazda dobar. U pitanju je mladi tim koji voli da eksperimentiše sa dzemovima dodajući im ljutu notu. Ovaj dzem sam zamislila baš u ovakvih kuglicama i zadovoljna sam celokupnim učinkom.

I sledećih dana budu sveže kuglice, samo ih stavite u neku posudu sa poklopcem, ali pitanje je da li će uopšte i trajati toliko pošto su preukusne. Ako volite baš slatko, možete da povećate količinu šećera u prahu, mada vam ja ne bih preporučila jer je dzem sam po sebi dovoljno sladak.

Potrebni sastojci (oko 32 kuglice):

  1. 125g maslaca ili margarina sobne temperature
  2. 50g šećera u prahu
  3. 150g mlevene plazme
  4. 50g kokosa
  5. 1 – 2 kašike arome ruma
  6. 2 pune kašike dzema (kiselkastijeg)

Priprema:

  1. Maslac / margarin sobne temperature isečen na kocke penasto izmiksati sa šećerom u prahu. Mora malo duže da se miksa kako bi postalo kremasto i dobilo bledo žutu boju.
  2. Izmiksanom maslacu / margarinu dodati mleveni keks, zatim izmešati špatulom, dodati kokos i lepo sjediniti. Biće mrvičasta smesa.
  3. Dodati dzem i aromu ruma. Špatulom donekle sjedniti sastojke pa rukama zamesiti smesu koja je pogodna za formiranje kuglica.
  4. Posudu pokriti prijanjajućom folijom i staviti u frižider na nekih 30 minuta kako bi se malo stegla smesa.
  5. Malo kašičicom vaditi smesu i formirati kuglice.
  6. Uvaljati ih u kokos ili mleveni keks.

You may also like...

error: Content is protected !!