Kremasti kolač sa jagodama

Mislim da je ovo najkremastiji kolač koji sam dp sada pravila. Oni koji vole da kolač vizelno lepo izgleda (pronalazim se) imaće malo problema prilikom sečenja ali je ukus fenomenalan. Šećer nisam stavljala ali vi možete ako želite.

Potrebni sastojci:

  1. 1l mleka
  2. 3 kesice pudinga od vanile
  3. 1 kašičica arome vanile
  4. 150g margarina ili maslaca
  5. 200g bele čokolade
  6. 300g petit keksa (koristila sam sa maslacem)
  7. 300g jagoda

Ganache:

  1. 200g čokolade za kuvanje
  2. 200ml slatke pavlake

Priprema:

  1. Od 1l mleka odvojiti 200ml i u to rastvoriti puding tako da ne bude grudvica.
  2. Ostatak mleka staviti na ringlu. Kada je mleko blizu ključanja, smanjiti jačinu i uliti pripremljeni puding konstantno mešajući ručnom žicom.
  3. Kada počne da se zgušnjava, skloniti sa ringle i u vruće dodati margarin i belu čokoladu isečeno na kocke, kao i aromu vanile, i mešati dok se sve lepo ne sjedini.
  4. Keks izlomiti rukama, dodati smesi i izmešati, a jagode iseći na kockice i lagano ih umešati špatulom.
  5. Sipati smesu u pleh (dimenzije mog 33x20cm), lepo je poravnati i staviti u frižider preko noći.
  6. Ganache: Zagrejati slatku pavlaku do vrenja i preliti preko sitno iseckane čokolade. Ostaviti tako par minuta pa ručnom žicom mešati dok se ne dobije glatka glazura. Preliti preko dobro ohlađenog kolača, svuda ravnomerno rasporediti i staviti kolač u frižider da se dobro ohladi i stegne.

Predlog za dekoraciju: umućen šlag, prosejan kakao i jagode.

You may also like...

error: Content is protected !!