Obožavam biskvitne kolače, a volim i breskve. Ovaj je mekan i vazdušast, a divno miriše zbog korice limuna. Odozgo možete da umutiti šlag kao i ja ili jednostavno da ga pospete sećerom u prahu, izbor je na vama.

Potrebni sastojci:
- 4 jaja
- 150g šećera
- 1 vanilin šećer
- 80ml ulja
- 200ml jogurta
- narendana korica od jednog limuna
- 150g pšeničnog griza
- 120g mekog brašna tip 400
- 1 prašak za pecivo
- 1 puding sa ukusom vanile
- 600g breskvi
Priprema:
- Penasto izmiksati jaja i šećere, da posvetli smesa i da se rastopi šećer.
- Ne prekidajući miksanje, dodati ulje, jogurt i narendanu koricu limuna (dobro ga oprati pre rendanja).
- U brašno dodati griz, prašak za pecivo, prašak od pudinga i izmešati. Pripremljeno brašno prosejati u prethodno umućenu smesu i sjediniti ručnom žicom. Postepeno dodavati, ne sve odjednom.
- Pleh (dimenzije mog 33x20cm) nauljiti i pobrašniti. Izliti smesu i protresti pleh kako bi se ravnomerno rasporedila smesa. Rernu uključiti na 180°C.
- Dok se rerna greje, breskve oljuštiti i očistiti od koštica. Iseći ih na kockice (biće oko 370g) i rasporediti preko smese.
- Kolač se peče oko 30 minuta, treba malo da porumeni odozgo. Uraditi proveru čackalicom.