Dorayaki palačinke

Doryaki palačinke su tradicionalna poslastica u Japanu. Ove palačinke su specifične jer se jedu kao sendvič a namaz se pravi od azuki pasulja. Ja nisam htela takav namaz, iako verujem da je ukusan, već sam koristila dzem od malina, nane i limete od Vazda dobar. Dzem ima osvežavajuću notu i odlično mi se uklopio u ovu priču.

Potrebni sastojci:

  1. 2 jaja
  2. 30g šećera
  3. 1 vanilin šećer
  4. 1 kašika meda
  5. 1 kašičica arome vanile
  6. 100g mekog brašna tip 400
  7. 1 kašičica praška za pecivo
  8. 30ml vode ili mleka
  9. namaz po želji

Priprema:

  1. U posudu sipati jaja, šećer, vanilin šećer, med, aromu vanile i vodu / mleko. Mešati sastojke ručnom žicom dok se ne rastopi šećer.
  2. Brašno i prašak za pecivo prosejati u prethodno umućenu smesu i izmešati da ne bude grudvica.
  3. Posudu pokriti prijanjajućom folijom i ostaviti smesu da odmori oko 10 minuta.
  4. Ove palačinke se peku na najslabijoj temperaturi. Kašikom ili manjom kutlačom izlivati smesu u nelepljiv i nepodmazan tiganj.
  5. Čim se pojave mehurići, to je znak da palačinka treba da se okrene na drugu stranu i peče oko 1 minuta. Voditi računa da ne zagore a treba da dobiju braonkastu boju.
  6. Svetliji deo palačinke premazati sa namazom po želji pa je preklopiti drugom palačinkom i prstima zatvoriti ivice.
Napomena:

Moj šporet ima šest jačina a ja sam pekla na jednici. Hoće da zagore, tako da voditi računa i biti stalno pored šporeta.

Ivice palačinki biće lepljive zbog meda. Tako i treba da bude jer moraju da se zatvore kako bi podsećale na sendvič.

Ja tiganj ne podmazujem, jer znam da se neće ništa zalepiti a vi ako niste sigurni možete sa vrlo malo ulja da podmažete tiganj.

You may also like...

error: Content is protected !!