Po meni najbolji čokoladni mafini. Mekani su, i sledećeg dana budu sveži a priprema je veoma laka.

Potrebni sastojci za 12 mafina:
- 180g mekog brašna
- 150g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 kašičica praška za pecivo
- 20g kakaa
- 20g pšeničnog griza
- 150ml mleka
- 150ml jogurta
- 1 jaje
- 50ml ulja
- 150g čokolade za kuvanje
Priprema:
- U šerpu sipati mleko, kuvati do vrenja, pa dodati griz i kuvati par minuta na nižoj temperaturi dok se ne zgusne.
- Odmah u vruće dodati jogurt, izmešati dobro ručnom žicom kako se ne bi grudvice stvorila pa dodati jaje i ulje.
- U drugoj posudi izmešati prosejano brašno i kakao, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo i 100g čokolade koja je isečena na sitne kockice.
- Napraviti udubljenje kod suvih sastojaka pa uliti tečne. Sjedniti sastojke varjačom ili špatulom, u što manje pokreta. Biće gusta smesa.
- Pripremiti kalup za mafine i obložiti ga belim papirnatim korpicama. Običnom kašikom ili kašikom za sladoled sipati smesu.
- Preko posuti ostatak čokolade (50g) koja je isečena na kockice i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih 20 minuta.
