Čokoladni mafini

Po meni najbolji čokoladni mafini. Mekani su, i sledećeg dana budu sveži a priprema je veoma laka.

Potrebni sastojci za 12 mafina:

  1. 180g mekog brašna
  2. 150g šećera
  3. 1 vanilin šećer
  4. 1 kašičica praška za pecivo
  5. 20g kakaa
  6. 20g pšeničnog griza
  7. 150ml mleka
  8. 150ml jogurta
  9. 1 jaje
  10. 50ml ulja
  11. 150g čokolade za kuvanje

Priprema:

  1. U šerpu sipati mleko, kuvati do vrenja, pa dodati griz i kuvati par minuta na nižoj temperaturi dok se ne zgusne.
  2. Odmah u vruće dodati jogurt, izmešati dobro ručnom žicom kako se ne bi grudvice stvorila pa dodati jaje i ulje.
  3. U drugoj posudi izmešati prosejano brašno i kakao, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo i 100g čokolade koja je isečena na sitne kockice.
  4. Napraviti udubljenje kod suvih sastojaka pa uliti tečne. Sjedniti sastojke varjačom ili špatulom, u što manje pokreta. Biće gusta smesa.
  5. Pripremiti kalup za mafine i obložiti ga belim papirnatim korpicama. Običnom kašikom ili kašikom za sladoled sipati smesu.
  6. Preko posuti ostatak čokolade (50g) koja je isečena na kockice i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih 20 minuta.

You may also like...

error: Content is protected !!