Čokoladni desert u čaši

Sam naziv deluje primamljivo. Svako ko voli Plazmu i čokoladu, verujem da će mu se ovaj desert dopasti. A što se tiče pripreme, veoma je laka.

Potrebni sastojci (za 3 čaše):

  1. 500ml slatke pavlake
  2. 150g mlečne čokolade
  3. 150g plazme

Priprema:

  1. 350ml slatke pavlake staviti u manju šerpicu i zagrejati do vrenja.
  2. Skloniti sa ringle i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Mešati ručnom žicom dok se lepo ne sjedine sastojci, zatim pustiti da se prohladi na sobnoj temperaturi nekih 10-ak minuta.
  3. Smesu sipati u vanglu za mućenje i staviti u frižider na najmanje 1h, mora dobro da se ohladi.
  4. Za to vreme Plazmu usitniti na krupnije i umutiti ostatak slatke pavlake mikserom (150ml i mora da bude hladna).
  5. Ohlađeni čokoladni fil umutiti mikserom.
  6. Redosled ređanja: plazma, čokoladni fil, plazma, čokoladni fil, umućena slatka pavlaka. Preko može komadići plazme, čokoladne mrvice, kocka čokolade i sl.
Napomena:

Čokoladni fil sam sipala sa dresir kesom i onda izravnala kašikicom.
Koristila sam lidlovu biljnu slatku pavlaku – Bianca Lieve
Plazmu sam stavila u jaču kesu za zamrzivač (sa zipom), i čekićem za mesom je usitnila.

You may also like...

error: Content is protected !!