Brza plazma torta sa jogurtom i višnjama

Ako nemate vremena za malo komplikovanije torte – pečenje kora i kuvanje filova, onda je ova torta idealna za vas.

Jako je kremasta torta a kiselkastu notu joj daju višnje. Ja sam imala malo poteškoća prilikom sečenje, nisu mi lepo parčići ispali, kao što se da i primetiti na fotografijama.

Potrebni sastojci:

  1. 600ml gustog jogurta
  2. 50g šećera
  3. 1 vanilin šećer
  4. 1 kašičica arome vanile
  5. 300g Plazme
  6. 200g mlevene Plazme
  7. oko 200g smrznutih višanja
  8. šlag (dekoracija)

Priprema:

  1. U dublju posudu sipati jogurt, šećer, vanilin šećer i aromu vanile pa dobro promešati kako bi se rastopio šećer.
  2. Izlomljenu plazmu (na krupnije izlomiti) i mlevenu plazmu dodati i dobro sjediniti. Ostaviti smesu da odmori nekih 10 minuta.
  3. Pripremljenu smesmu utisnuti u kalup za torte prečnika 22cm i lepo je poravnati.
  4. Višnjama dodati kašičicu šećera (a i ne mora) i procediti ih od vode. Staviti preko smese od plazme.
  5. Umutiti šlag prema upustvu sa kesice i naneti preko višanja. Ostaviti u frižider preko noći.

Predlog za dekoraciju: narendana čokolada, čokoladne mrvice i kapljice, mleveni keks, višnje i slično.

You may also like...

error: Content is protected !!