Brza piškota torta sa bananama

Ako ne volite da provodite puno vremena u kuhinji i niste vešti sa pečenjem kora i kuvanjem filova, onda je ova torta idealna za vas. Fil se pravi od kisele pavlake, vanilin šećera i šećera u prahu, sve se lepo sjedini i stavlja preko piškota umočenih u mleko. Priprema ove torte traje svega 10 minuta i posle samo morate da sačekate da se ohladi i to je to.


Potrebni sastojci:

  1. 400g kisele pavlake
  2. 1 vanilin šećer
  3. 100g šećera u prahu
  4. 2 pakovanja piškoti
  5. banane
  6. mleko za umakanje piškoti

Priprema:

  1. Izmešati kiselu pavlaku, vanilin šećer i šećer u prahu da se dobije fina kremasta smesa bez grudvica.
  2. Piškote umakati u mleko i ređati na tacnu. Premazati sa pola fila od kisele pavlake a preko staviti kolutove banana. Ponoviti postupak.
  3. Pokriti tortu i ostaviti na sobnoj temperaturi nekih sat vremena, da sve lepo upije. Posle staviti u frižider da se stegne.
  4. Preko staviti šlag i dekoraciju po želji.

You may also like...

error: Content is protected !!