Apple crumble

Kombinacija sočnih jabuka i prhkog testa, a gde su jabuke tu je i cimet!

Potrebni sastojci:

  1. 4 – 5 jabuka
  2. 120g šećera
  3. 120g hladnog maslaca
  4. 240g brašna
  5. 1 kašika meda
  6. 1 kašičica cimeta
  7. ¹/₂ narendane korica jednog limuna
  8. limunov sok

Priprema:

  1. Sjediniti rukama hladan maslac naseckan na kockice i brašno kako bi se dobila mrvičasta smesa. Zatim dodati šećer pa i to umešati rukama.
  2. Smesu pokriti prijanjajućom folijom i staviti u frižider dok se priprema deo sa jabukama.
  3. Jabuke očistiti i naseći na kockice, dodati im par kašičica limunovog soka, narendanu koricu limuna, cimet i med. Sjediniti sve to.
  4. Nauljiti posude za pečenje, sipati prvo smesu sa jabukama pa zatim mrvičastu smesu koju čine puter i brašno.
  5. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C nekih 30 – ak minuta. Odozgo kolač treba da dobije zlaćkastu boju.
  6. Jesti toplo i poslužiti uz kuglu sladoleda od vanile ili posuti desert šećerom u prahu.

You may also like...

error: Content is protected !!