Wool Roll Bread

Moj omiljeni hleb! Kada sam ga videla na Internetu, odmah sam znala da moram da ga isprobam.

Jedina mana ovog hleba, ali po meni zanemarljiva jer je ukus fenomenalan, je ta što mora da se odvoji dosta vremena za njega.

Potrebni sastojci:

  1. 80ml mlakog mleka
  2. 1 kašičica suvog kvasca
  3. 1 kaika šećera
  4. 100ml neutralne pavlake
  5. 1 jaje
  6. oko 320g mekog brašna tip 400

Punjenje:

  1. 50g šunke
  2. 50g kačkavalja
  3. 50g margarina / maslaca sobne temperature

Premazivanje:

  1. mleko
  2. susam i lan

Priprema:

  1. U mlako mleko sipati kvasac i šećer pa kašičicom promešati. Prijanjajućom folijom pokriti posudu u kojoj se nalazi mleko, kvasac i šećer, i ostaviti na toplom mestu nekih 10 minuta da se kvasac aktivira.
  2. U vanglu sipati neutralnu pavlaku, jaje i dodati aktivirani kvasac. Promešati sastojke, pa postepeno dodavati brašno (poželjno da se proseje) u kojem je so. Zamesiti glatko i nelepljivo testo.
  3. Formirati loptu, malo nauljiti vanglu u kojoj se nalazilo testo i pokriti je prijanjajućom folijom. Ostaviti na toplom mestu oko 2h (što duže, to bolje) kako bi naraslo.
  4. Pobrašniti radnu površinu, a testo podeliti na približno pet jednakih lopti. Pokriti ih prijanjajućom folijom ili čistom krpom, i ostaviti da odmore još 15 minuta.
  5. Početi sa pripremom fila. Sitno naseckati kačkavalj i šunku pa pomešati sa omekšalim margarinom / maslacem.
  6. Svaku loptu prvo malo rastanjiti rukama pa rasklagijati u ovalan oblik. Na jednu stranu naneti fil a drugu raseći sekačem za testo na tanke tračice.
  7. Oprezno urolati testo i ređati u okrugli kalup (za tortu) dimenzije 22cm koji nauljen i obložen papirom za pečenje. Isto to uraditi i sa preostalim loptama.
  8. Prijanjajućom folijom zatvoriti kalup, staviti ga na toplo mesto da narasta još 2h.
  9. Na kraju ga premazati sa malo mleka, posuti susamom i/ili lanom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih 20 minuta (treba da porumeni odozgo).

You may also like...

error: Content is protected !!