Jelo po mom ukusu. Radije ću pre izabrati slano nego slatko. A još ako je to slano baš piletina obmotana pančetom, onda tek nema dileme. Da ne dužim mnogo, pišem vam recept a vi obradujete vaše ukućane sa ovim jelom.

Potrebni sastojci:
- 400g pilećeg filea
- oko 100g kačkavalja
- 100g pančete isečene na tanko
- 1 kašičica senfa
- 1 čen belog luka
- so i biber po ukusu
Preliv:
- 1 jaje
- 1 kašika pavlake
- 100ml pavlake za kuvanje
- 1 kašičica suvog peršuna
- so i biber po ukusu
Priprema:
- Piletinu iseći na šnicle i malo izlupati. Posoliti je i pobiberiti sa obe strane. U manjoj posudi izmešati senf i ispasiran beli luk pa svako parče premazati.
- Oko 50g kačkavalja iseći na deblje prutiće ili po žalji. Na svako parče mesa dodati kačkavalj, a ja sam obogatila i suhomesnatim proizvodima (pršuta, kulen, budimska i sl.). Oprezno urolati pa obmotati 2 – 3 lista pančete oko rolnice. Rolnice ređati u tepsiju (koristila sam vatrostalnu) a završetak treba da bude na dnu.
- Sastojke za preliv pomešati i preliti preko. Peći u prethosno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Pred kraj pečenja staviti narendan kačkavalj preko mesa i vratiti u rernu na još nekih 5 – 10 minuta.


