Rolovana piletina sa pančetom

Jelo po mom ukusu. Radije ću pre izabrati slano nego slatko. A još ako je to slano baš piletina obmotana pančetom, onda tek nema dileme. Da ne dužim mnogo, pišem vam recept a vi obradujete vaše ukućane sa ovim jelom.

Potrebni sastojci:

  1. 400g pilećeg filea
  2. oko 100g kačkavalja
  3. 100g pančete isečene na tanko
  4. 1 kašičica senfa
  5. 1 čen belog luka
  6. so i biber po ukusu

Preliv:

  1. 1 jaje
  2. 1 kašika pavlake
  3. 100ml pavlake za kuvanje
  4. 1 kašičica suvog peršuna
  5. so i biber po ukusu

Priprema:

  1. Piletinu iseći na šnicle i malo izlupati. Posoliti je i pobiberiti sa obe strane. U manjoj posudi izmešati senf i ispasiran beli luk pa svako parče premazati.
  2. Oko 50g kačkavalja iseći na deblje prutiće ili po žalji. Na svako parče mesa dodati kačkavalj, a ja sam obogatila i suhomesnatim proizvodima (pršuta, kulen, budimska i sl.). Oprezno urolati pa obmotati 2 – 3 lista pančete oko rolnice. Rolnice ređati u tepsiju (koristila sam vatrostalnu) a završetak treba da bude na dnu.
  3. Sastojke za preliv pomešati i preliti preko. Peći u prethosno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Pred kraj pečenja staviti narendan kačkavalj preko mesa i vratiti u rernu na još nekih 5 – 10 minuta.

You may also like...

error: Content is protected !!