Punjene čamac tikvice sa sirom

Tikvice su moje omiljeno letnje povrće. Razna jela mogu da se prave sa tikvicama, inspiracije nikad dosta. Ja sam dobila domaće tikvice i razmišljala sam šta bih mogla da napravim sa njima. Pošto leti svi volim slabiju hranu, a i da ne provodimo puno vremena u kuhinji, došla sam na ideju da ukombinujem tikvice i sir.

Potrebni sastojci:

  1. 2 srednje tikvice (oko700g)
  2. maslinovo ulje

Punjenje:

  1. 200g sitnog sira
  2. 1 kašika pavlake
  3. 1 jaje
  4. 1 manja crvena paprika
  5. 1 kašičica svežeg peršuna
  6. so i biber

Odozgo:

  1. 100g narendanog kačkavalja

Priprema:

  1. Tikvice dobro oprati, iseći krajeve ali ih ne ljuštiti. Prepoloviti ih po dužini i kašikom izdubiti sredinu kako bi podsećale na čamac. Izdubljeni deo nikako ne bacati jer će se iskoristiti za punjenje.
  2. Izdubljeni deo tikvice, papriku i peršun sitno naseckati i pomešati sa jajetom, sirom i pavlakom. So i biber dodati po ukusu.
  3. Tepsiju nauljiti ili obložiti papirom za pečenje pa poređati tikvice. Svaku tikvicu premazati sa malo maslinovog ulja i napuniti sa pripremljenim filom.
  4. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Pred kraj pečenja staviti narendani kačkavalj i vratiti u rernu da se još malo zapeče.

You may also like...

error: Content is protected !!