Nikako nemojte bacati stari hleb već spremite ovo brzinsko jelo. Odlično je za doručak ili večeru, uz čašu jogurta.


Potrebni sastojci:
- 1 hleb
- 150g šunke
- 1 mladi luk
- 100g sira
- 1 kašičica suvog peršuna
Preliv:
- 3 jaja
- 200ml mleka
- 200ml jogurta
- 50ml ulja
- 50 kisele pavlake
- so
Odozgo:
- 150g kačkavalja
Priprema:
- Pomešati sve sastojke za preliv. So dodati u zavisnosti od slanoće sira.
- U dublju posudu dodati sitno iseckanu šunku, mladi luk i sir. Hleb iseći na kocke i odmah dodati suvi peršun. Lepo izmešati sve.
- Tepsiju u kojoj će se peći ovo jelo nauljiti i istresti hleb, pa lepo rasporediti.
- Preko ravnomerno rasporediti preliv, upaliti tek sad rernu na 200°C kako bi hleb upio preliv i peći nekih 30 minuta.
- Pred kraj pečenja, narendati kačkavalj i vratiti još malo u rernu.