Piletina u sosu od ajvara

Gde ste ljubitelji ajvara? 🙂 Imam za vas odličnu ideju za ručak a glavni sastojak je naravno – ajvar. Piletina, pavlaka za kuvanje i ajvar su se odlično uklopili i napravili fenomenalan ukus. Da ne dužim previše, ovo jelo morate obavezno da probate jer sam sigurna da će vam se dopasti.

Potrebni sastojci:

  1. 300g pilećeg filea
  2. 1 manji crni luk
  3. 1 čen belog luka
  4. 150ml neutralne pavlake
  5. 50g ajvara
  6. 10g narendanog parmezana
  7. maslinovo ulje
  8. suvi začin,

Priprema:

  1. Iseći pileći file na srednje kocke i začiniti ga sa solju, suvim začinom, biberom i alevom. Dobro izmešati, pokriti meso i ostaviti u frižideru na 30 minuta da se marinira.
  2. Na dve kašike maslinovog ulja propržiti meso i izvaditi ga iz tiganja.
  3. U isti tiganj dodati crni luk, propržiti ga da dobije staklastu boju, pa mu dodati beli luk.
  4. Uliti neutralnu pavlaku, dodati ajvar, parmezan, dobro promešati i dodati začine (biber, suvi začin i suvi peršun).
  5. Vratiti piletinu i kuvati do željene gustine sosa.
  6. Poslužiti uz pirinač.

You may also like...

error: Content is protected !!