Piletina i šampinjoni u sosu

Piletinu možete spremati na razne načine i sa raznim začinima, ali ova priprema piletine mi se posebno izdvaja. Mekana piletina u kremastom sosu, ma gde ćeš bolje! A naravno da i pečurke daju poseban šmek jelu.

piletina i sampinjoni u sosu

Uz ovu piletinu odlično se kao prilog slaže pirinač a za salatu sam izabrala zelenu salatu.

Potrebni sastojci:

  1. 300 – 400g belog mesa
  2. 200g šampinjona
  3. 1 glavica crnog luka
  4. 2 – 3 čena belog luka
  5. 1 kocka za supu
  6. 200ml pavlake za kuvanje
  7. mast ili ulje
  8. biber, origano, peršun i so

Priprema:

  1. Na malo ulja ili masti propržiti belo meso koje je isečeno na kocke. Čim dobije zlatkastu boju, izvaditi ga iz tiganja i staviti na tanjir. Meso može da se umota u aluminijumsku foliju kako bi održalo toplotu dok se pripremaju šampinjoni.
  2. Ponovo sipati malo ulja ili masti, i dodati crni luk isečen na sitne kockice i malo vode. Posoliti ga kako bi brže smekšao, pa čim dobije staklastu boju dodati šampinjone isečene na kockice i sitno seckan beli luk.
  3. Šampinjone dinstati dokle god ne uvre njihova voda i dobiju braonkastu boju.
  4. Ispržinu piletinu vratiti u tiganj, uliti pavlaku za kuvanje i dobro promešati.
  5. Čim proključa pavlaka, dodati izdrobljenu kocku za supu. Jelo je gotovo kada se sos zgusne.
  6. Na kraju dodati biber, peršun, malo origana i ako ima potrebe soli.

You may also like...

error: Content is protected !!