Pasta sa feta sirom i čeri paradajzom

Reših i ja da isprobam ovu viralnu pastu. Brzo se sprema, i kako god da se napravi – bude super. Mogu razni začini da se dodaju a količine najbolje sami da odredite. Svakako, ja ću vam ispod napisati kako sam je ja spremila i moje količine namirnica.

Potrebni sastojci:

  1. 250g feta sira (koristila sam President)
  2. 500g čeri paradajza
  3. 2 – 3 čena belog luka
  4. 1 kašičica origana
  5. 1 kašičica bosiljka
  6. ¹/₂ kašičice bibera
  7. 1 kašičica soli
  8. 5 kašika maslinovog ulja
  9. testenina po izboru (koristila sam Danubius)

Priprema:

  1. Paradajz oprati i staviti u pleh (koristila sam vatrostalan, manji). Odmah dodati 2 – 3 čena belog luka, sipati 4 kašike maslinovog ulja, pa dodati so i biber. Izmešati.
  2. Na sredini pleha staviti ceo komad fete, preko nje sipati jednu kašiku ulja i dodati začine – origano i bosiljak.
  3. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
  4. Izgnječiti viljuškom sve, izmešati i dodati testenu po izboru.

You may also like...

error: Content is protected !!