Ovo je pita koju su sigurno svi barem jednom spremali. Najčešće se pravi za slave, razne proslave a i dobro dođe za doručak. Meni se u varijanti sa gotovim korama baš dopala i toplo vam preporučujem da probate.

Potrebni sastojci:
- 500g gotovih kora
Fil:
- 4 jaja
- 200ml jogurta
- 100ml ulja
- 100g mekog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 150g suhomesnatog
- 150g feta sira
- 1 crvena paprika
- 5 manjih kiselih krastavčića
- so po ukusu
Odozgo:
- 1 jaje + 2 kašike mleka
- susam i lan
Priprema:
- Jaja umutiti mikserom da pobele i postanu penasta. Ne prekidajuću miksanje, uliti jogurt i ulje.
- Brašnu dodato prašak za pecivo, promešati, i iz dva puta prosejati u prethodno umućenu smesu i sjedniti mikserom na najslabijoj brzini. Dodati so po ukus.
- Sir, papriku, suhomesnato i krastavce iseći što sitnije i dodati u smesu. Špatulom lagano sjedniti.
- Tepsiju nauljiti i staviti jednu koru. Preko kore ide pripremljeni fil koji je potrebno ravnomerno svuda rasporediti. Ponavljati postupak dok se ne utroše sve kore. Na poslednju koru ne ide fil.
- Kratko umutiti jedno jaje sa dve kašike mleka i sipati odzgo. Posuti sa susamom i lanom. Tepsiju zatvoriti sa alu folijom koje je potrebno izbosti na par mesta.
- Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C nekih 20 minuta sa folijom i oko 20 minuta bez nje. Treba da porumeni odozgo.