Carska (španska) pita sa gotovim korama

Ovo je pita koju su sigurno svi barem jednom spremali. Najčešće se pravi za slave, razne proslave a i dobro dođe za doručak. Meni se u varijanti sa gotovim korama baš dopala i toplo vam preporučujem da probate.

Potrebni sastojci:

  1. 500g gotovih kora

Fil:

  1. 4 jaja
  2. 200ml jogurta
  3. 100ml ulja
  4. 100g mekog brašna
  5. 1 prašak za pecivo
  6. 150g suhomesnatog
  7. 150g feta sira
  8. 1 crvena paprika
  9. 5 manjih kiselih krastavčića
  10. so po ukusu

Odozgo:

  1. 1 jaje + 2 kašike mleka
  2. susam i lan

Priprema:

  1. Jaja umutiti mikserom da pobele i postanu penasta. Ne prekidajuću miksanje, uliti jogurt i ulje.
  2. Brašnu dodato prašak za pecivo, promešati, i iz dva puta prosejati u prethodno umućenu smesu i sjedniti mikserom na najslabijoj brzini. Dodati so po ukus.
  3. Sir, papriku, suhomesnato i krastavce iseći što sitnije i dodati u smesu. Špatulom lagano sjedniti.
  4. Tepsiju nauljiti i staviti jednu koru. Preko kore ide pripremljeni fil koji je potrebno ravnomerno svuda rasporediti. Ponavljati postupak dok se ne utroše sve kore. Na poslednju koru ne ide fil.
  5. Kratko umutiti jedno jaje sa dve kašike mleka i sipati odzgo. Posuti sa susamom i lanom. Tepsiju zatvoriti sa alu folijom koje je potrebno izbosti na par mesta.
  6. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C nekih 20 minuta sa folijom i oko 20 minuta bez nje. Treba da porumeni odozgo.

You may also like...

error: Content is protected !!