Bubble bread sa belim lukom i peršunom

Potrebni sastojci:

  1. 125ml mlakog mleka
  2. 1 kašičica šećera
  3. 1/2 kesice suvog kvasca
  4. 1 jaje
  5. 35g otopljenog maslaca
  6. 1 kašičica belog luka u prahu
  7. 1 kašičica suvog peršuna
  8. 1 kašičica soli
  9. 250g mekog brašna tip 400

Premazivanje:

  1. mleko
  2. otopljen maslac

Priprema:

  1. Pomešati mlako mleko, suvi kvasac i šećer, pa pustiti da odmori par minuta. Zatim dodati otopljeni maslac, jaje, beli luk u prahu, suvi peršun i promešati dobro ručnom žicom.
  2. Brašnu dodati so, i prosejati u tečne sastojke. Varjačom umesiti testo koje ce biti po malo lepljivo ali ce se odvajati od posude. Pokriti i ostaviti na toplom mestu 60 minuta.
  3. Pobrašniti radnu površinu, izručiti testo, kratko ga premesiti i formirati u loptu. Praviti veće i manje loptice pa ih ređati u tepsiju (koristila sam okruglu) koja je obložena papirom za pecenje. Praviti mali razmak između kuglica. Pokriti tepsiju krpom i ostaviti hleb da narasta od 30 – 60 minuta.
  4. Rernu uključiti na 180°C, svaku kuglicu premazati sa malo mleka i peći nekih 25 minuta, treba da porumeni odozgo.
  5. Vruć hleb premazati sa otopljenim maslacem.

You may also like...

error: Content is protected !!